Follow Dashboard

Hi. A servant of Allah named Nurul Syafiqah. Call me Syika.Anons and haters are not allowed. I will follow you back :) ,
FACEBOOK♥‿♥

Tagboard




♥JERAWAT? :O
Saturday, 17 November 2012 | 11:34 | 0 comments
Hi assalamualaikum, wah dah pukul 3.19 am tapi still takmengantok lagi. Hm. Disebabkan takmengantok tu lah syika edit blog syika then melawat blog blog orang. Blog syika pun still baru. Blog lama lupa passwordkan :3 hihihi. Oh pasal lawat blog tu,Ei lawa lawa semua blog yang syika lawat tu termasuklah blog kawan syika sendiri, Tyra. Hm. Jealous pun ada ni. tapi tak apa lah, nanti syika try belajar buat satu satu dulu :) Okay disebabkan tak mengantok lagi ni, syika nak share sikit tentang TIPS UNTUK HILANGKAN JERAWAT. Ha, haritu kawan syika sanggup call syika malam malam semata mata nak tanya macam mana nak hilangkan jerawat. HAHAHA Tyra, ni tips yang aku selalu buat! :x


  • JANGAN PICIT JERAWAT! Kalau kita picit jerawat, jerawat tu bukannya akan hilang tapi dia akan tinggalkan bekas dekat muka kita.
  • GUNAKAN PUTIH TELUR : Sapu putih telur dekat muka selama 15 minit, kemudian basuh apabila sudah kering. Putih telur ni juga dapat mengurangkan minyak pada wajah.
  • BAWANG PUTIH : Tumbuk bawang putih hingga cukup halus, kemudian letak pada bahagian muka yang berjerawat selama 10minit. Amalkan cara ini setiap seminggu sekali.
  • LEMON : Gosok pada bahagian yang berjerawat.

Okay, mata dah tak tahan dah ni. Nanti syika sambung. Night, bye :)





| New things