Follow Dashboard

Hi. A servant of Allah named Nurul Syafiqah. Call me Syika.Anons and haters are not allowed. I will follow you back :) ,
FACEBOOK♥‿♥

Tagboard




♥No tittle okay?
Tuesday, 13 August 2013 | 04:26 | 0 comments
Hi. Assalamualaikum.

Dahlama takbuka blog. Okay ni semua sebab terlupa password. Hehe lepas raya ni baru la tiba tiba teringat password blog yang comel lotey macam owner dia ni. Eh? Hahaha. Orang lain still main ke blog blog  semua ni? Main ke? Tak kot. Sebab sekarang ni dah muncul wechat,whatsapp, line, kakaotalk semua tu kan? Haaaa nak buat macam mana, jumpa yang baru, yang lama terus dilupakan :( Hahaha Tak adalah, gurau. Okay saje upload gambar tu,tu gambar masa second day raya. Bosan sangatkan. Yela duduk kampung asik makan makan dan makan. Tapi berat tak naik. Tu yang best tu :D Hahaha Okay dahdah. Solat maghrib ni. Bye! c:

♥CARA UNTUK HILANGKAN STRESS
Sunday, 18 November 2012 | 08:14 | 0 comments
Haha okay entry kali ni pasal STRESS. Kadang kadang disebabkan busy, masalah, kawan kawan, boyfriend, girlfriend kita stress kan? Hahah okay syika ada beberapa LANGKAH  UNTUK HILANGKAN STRESS.

LANGKAH 1, buat macam ni* ni sebagai permualaan untuk panaskan badan* HAHA

LANGKAH 2*cara ni untuk legakan leher dan bahu anda*


LANGKAH 3wachaaaaaa! kita karate sikit! HAHAHA


LANGKAH 4ewah ewah, goyangkan badan kanan ke kiri sikit. Haha


LANGKAH 5then goyangkan tangan. buat seolah olah kita ni tengah happy gila gila happy :x


LANGKAH 6kemudian goyangkan badan dan kaki sedikit. buat dengan selamba je. dan buat seolah olah macam kita ni tak ada masalah.


LANGKAH 7lakukan secara agresif pula. Tapi sebelum lakukan tu, makesure tempat tu tak ada oranglah okay? Nanti takut orang lain kata apa pula :3 haha


LANGKAH 8, tolakkan tangan kita keatas. Ibaratkan semua masalah kita ada kat dalam tangan untuk dicampakkan ke atas.


LANGKAH 9goyangkan tangan dengan kepala serentak. Abaikan apa orang nak kata pun.


LANGKAH 10akhir sekali, lakukan joget kucing. ewah ewah ewah. HAHAHAHA



Okay SELAMAT MENCUBA! :X


♥JERAWAT? :O
Saturday, 17 November 2012 | 11:34 | 0 comments
Hi assalamualaikum, wah dah pukul 3.19 am tapi still takmengantok lagi. Hm. Disebabkan takmengantok tu lah syika edit blog syika then melawat blog blog orang. Blog syika pun still baru. Blog lama lupa passwordkan :3 hihihi. Oh pasal lawat blog tu,Ei lawa lawa semua blog yang syika lawat tu termasuklah blog kawan syika sendiri, Tyra. Hm. Jealous pun ada ni. tapi tak apa lah, nanti syika try belajar buat satu satu dulu :) Okay disebabkan tak mengantok lagi ni, syika nak share sikit tentang TIPS UNTUK HILANGKAN JERAWAT. Ha, haritu kawan syika sanggup call syika malam malam semata mata nak tanya macam mana nak hilangkan jerawat. HAHAHA Tyra, ni tips yang aku selalu buat! :x


  • JANGAN PICIT JERAWAT! Kalau kita picit jerawat, jerawat tu bukannya akan hilang tapi dia akan tinggalkan bekas dekat muka kita.
  • GUNAKAN PUTIH TELUR : Sapu putih telur dekat muka selama 15 minit, kemudian basuh apabila sudah kering. Putih telur ni juga dapat mengurangkan minyak pada wajah.
  • BAWANG PUTIH : Tumbuk bawang putih hingga cukup halus, kemudian letak pada bahagian muka yang berjerawat selama 10minit. Amalkan cara ini setiap seminggu sekali.
  • LEMON : Gosok pada bahagian yang berjerawat.

Okay, mata dah tak tahan dah ni. Nanti syika sambung. Night, bye :)